Nákupy OSB desek – hledejte kvalitu za příznivou cenu!

Přemýšlíte nad tím, že si pořídíte nový zahradní domek, kde budete s rodinou trávit volné chvíle nebo naopak do něj budete ukládat nářadí a vše další, co využijete při práci na zahradě? Nebo naopak, že vytvoříte moderní a krásnou podlahu, která vám opravdu dobře poslouží? Nechcete kupovat zahradní domek, ale raději si jej svépomocí postavíte a bude přesně podle vašeho gusta? Hledáte jednoduché desky, které vám v tomto ohledu pomohou? Chce to pevné kousky, které jsou všestranné, ale zároveň takové, které podstatně neodlehčí vašemu rozpočtu. Respektive kvalitu za odpovídající cenu. Kde takové desky najít?

OSB desky, které jsou všestranné

Zkratka OSB znamená Oriented Strand Boards. Jde o desky, které se vyrábějí z velkoplošných třísek. Jsou zvláštní tím, že právě každá tříska v horní i spodní části je tvarována podélně se směrem výroby a uprostřed jsou podélně se směrem výroby. Právě toto zvláštní uspořádání jim zajistí velmi dobrou stabilitu, tvar se nemění a desky jsou skutečně velmi pevné. I díky tomu je možno je použít pro spoustu účelů – například pro konstrukce, jako překližky, podlahové palubky, obkladové palubky a další věci. OSB desky jsou tak velmi oblíbené a ceněné, jde o materiál všestranný a takřka univerzální a také populární, tedy hojně využívaný.

Výroba a použití desek

Cetris desky se vyrábějí z kvalitního dřeva, nejčastěji je to smrk nebo borovice. Jednotlivé třísky se suší a poté se nanáší syntetická emulze, která disponuje také podílem parafinové emulze. Následně dochází k lisování za působení velkého tlaků a teplot.

Kde se mohou OSB desky použít?

  • Jako konstrukční materiál pro nejrůznější dřevostavby

  • Nosné prvky pro stropní a střešní konstrukce staveb

  • Sendvičové panely stěn a stropů

  • Pro tesařské a bednící práce

  • Je možno je využít také jako střešní lat, prkna, KVH hranoly

  • Nosné a nášlapné vrstvy plovoucích podlah a další příslušenství